Miért hasznos a vállalkozásodnak egy üzleti portré fotózás vagy más néven brand fotózás?


Ahhoz, hogy a vállalkozásod sikeres legyen meg kell mutatnod magadat és azt, amit csinálsz online és offline felületeken a leendő ügyfeleidnek. Méghozzá úgy, hogy azzal tűnj ki a versenytársak közül, keltsd fel a figyelmüket és tartsd is magadnál és közben természetesen tégy jó benyomást.

Női portré sorozat a szabadban egy fotós lányról Paper Plane Photography fotóján

Konkrét előnyök, melyekhez vállalkozásodat juttathatod a friss üzleti portrék segítségével:


  1. Online jelenlét erősítése avagy ahogy kitűnhetsz a versenytársak közül: Az aktuális és minőségi képek hatékonyan hozzájárulnak az online jelenlét erősítéséhez, és segítik az üzletet az online marketingben.
  2. Professzionalizmus avagy a felkeltett figyelem megtartása: Az üzleti portrék segítségével a kisvállalkozások professzionálisabb és megbízhatóbb képet sugároznak, amely növelheti az ügyfélbizalmat.
  3. Emberi oldal avagy a jó benyomás: Az üzleti portrék révén az ügyfelek személyes kapcsolatba kerülhetnek a vállalkozásokkal, ami emberközpontúbb arculatot teremt.
Üzleti portré fotó egy német tanárról

Kinek ajánlom?



Mindenkinek, aki:

  1. Szeretné növelni a hitelességét a piacon és szimpátiát szeretne ébreszteni vállalkozása iránt.
  2. Kiemelkedni szeretne a versenytársak közül, és olyan eszközt keres, amivel vizuálisan megmutathatja egyediségét.
  3. Egy erőteljes eszközt szeretne a kezébe, amivel hangsúlyozhatja vállalkozása sajátosságait, termékének/szolgáltatásának egyediségét, valamint saját személyének erősségeit.


Férfi portré a városban Budapesten

Milyen egy jó branding fotósorozat?


A portrék és a branding fotók olyan eszközök, melyek által kifejezheted személyiséged és vállalkozásod sokszínűségét.

A jó brand fotók egyszerre közvetítenek érzelmeket és vizuálisan egyértelművé teszik vállalkozásod tevékenységét és erősségeit. Ehhez a következő típusú beállításokat szoktam segítségül hívni, melyeket természetesen egyedi és személyreszabott megoldásokkal is kiegészítünk:

  1. Arckép - Klasszikus portré: A személyes kapcsolatok fontosak, éppen ezért az arcképek segíthetnek a valódi kapcsolatok kiépítésében, melyek online térben is tovább erősödhetnek.
  2. Állókép és Ülőkép: Az álló- és ülőképek bemutatják, hogyan illeszkedik vállalkozásod a mindennapi életedbe, és különféle környezetekben történő megjelenésed változatossá teszi vizuális kommunikációdat, melyhez a fotókat felhasználod.
  3. Érzelmeket mutató kép: Az érzelmeket kifejező fotók segítenek az ügyfeleknek mélyebb kapcsolatot kialakítani veled, és ezáltal növelik a brand hűséget és elköteleződést.
  4. Mozgást ábrázoló kép - "Munka közben": A "munka közben" képek az ügyfeleknek betekintést nyújtanak tevékenységeidbe.
  5. Tárgyfotók: A vállalkozásodhoz kapcsolódó tárgyak bemutatása egyedi és azonosítható márkaimázst teremt.

A fotósorozat célja, hogy az összkép minőségi és ötletes legyen, ezáltal megragadva az érdeklődést és elősegítve vállalkozásod felfedezhetőségét és kiemelkedését a konkurensek közül.


Sminkes üzleti portré fotózás Paper Plane Photography fotóján

Hol tudod használni a brand fotókat?


Ezeket a képeket sokoldalúan hasznosíthatod, hogy fokozd értékesítési tevékenységedet és erősítsd a vállalkozásodat az online és offline térben egyaránt. Többek között:


  1. Honlapodon: A brand fotókat beépítheted honlapod különböző részeibe, beleértve a főoldalt, a szolgáltatások bemutatását, vagy az "Rólunk" szekciót. Ezáltal az oldal látogatói egyértelmű képet kapnak a vállalkozásodról és annak személyiségéről. Ha van már oldalad, akkor a fotózás előtt átnézzük, hogy azzal harmonizáló képek készüljenek. Ha még nincs weboldalad és szeretnél profi segítséget kapni egy egyedi webdesign és grafika megalkotásában, akkor őt jó szívvel ajánlom: Contemplate. Ha Erikával készíted a weboldaladat és velem a hozzá készülő fotókat, akkor egy csapatként segítünk az ötleteléstől, az előkészületeken át, a weboldalhoz tökéletesen illeszkedő fotók megalkotásáig.
  2. Közösségi médiában: Az Instagram, Facebook, LinkedIn és egyéb közösségi média platformokon való megosztással elérheted, hogy az ügyfelek egy személyesebb oldaladat lássák, és követhessék a vállalkozásod fejlődését.
  3. PR cikkekhez: A sajtóközlemények, interjúk vagy más PR cikkek erősítésére is használhatod a brand fotókat. A képekkel könnyebben emlékezetessé teheted a vállalkozásodról szóló média megjelenéseidet.
  4. Online vagy offline szöveges tartalmak illusztrációjaként: A blogbejegyzések, hírlevelek, prezentációk, prospektusok vagy más szöveges tartalmakban az illusztrációként beillesztett brand fotók segítenek a tartalmak személyesebbé és vonzóbbá tételében.


A brand fotók használatával nemcsak az esztétikai élményt fokozhatod, hanem egyúttal megerősítheted az ügyfélkapcsolatokat, és elősegítheted a vállalkozásod különböző aspektusainak bemutatását a szélesebb közönség előtt.

Női portré fotózás stúdióban Paper Plane Photography fotóján

Hogyan zajlik velem egy üzleti portré fotózás?


A fotózás előtt alaposan felkészülünk, és ennek része a vállalkozásod és célcsoportod megismerése is. Ezen információk alapján ajánlok neked különböző helyszíneket, amelyek közül te választhatod ki a leginkább szimpatikusat. Ezután egyeztetünk az öltözködésről és kiegészítőkről, hogy ezek segítségével még hitelesebb és sokszínűbb képeket készíthessünk. A fotózás során játékos instrukciókkal segítelek abban, hogy a tervezett üzenetet minél sokoldalúbban és természetesebben közvetítsük.


Ha kiemelkedő minőségű szolgáltatást kínálsz ügyfeleidnek, akkor a kommunikációdban is tükrözd ezt a színvonalat. Gyere el egy fotózásra, és segítek abban, hogy a vállalkozásodhoz kapcsolódó vizuális elemek összhangban legyenek azzal a minőséggel, amit a piacon képviselni szeretnél.


Üzleti portré egy stúdióban egy fotósról Paper Plane Photography fotózásában

Keress bátran!


Ha kiemelkedő minőségű szolgáltatást kínálsz ügyfeleidnek, akkor a kommunikációdban is tükrözd ezt a színvonalat. Gyere el egy fotózásra, és segítek abban, hogy a vállalkozásodhoz kapcsolódó vizuális elemek összhangban legyenek azzal a minőséggel, amit a piacon képviselni szeretnél.


Ha (2024-ben) februárban jelentkezel, akkor ráadásul 20% kedvezményt kapsz minden csomag árából.